Paolos svampfrittata med bönsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paolos svampfrittata med bönsallad

Svampfrittata med bönsallad är enkel och lite lyxigare variant av vanlig omelett. Med fantastiska smaker som zucchini, mejram, svamp och vitlök fyller du denna frittata med innan den avslutas i ugnen för en gyllenbrun yta. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnssäker form.
  2. Frittata: Skala och hacka lök och vitlök. Tärna zucchinin.
  3. Fräs svampen i en stekpanna, låt vattnet ånga av och ringla sedan över hälften av olivoljan. 
  4. Fräs lökhacket och zucchinin i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med mejram, salt och peppar. Häll grönsakerna i formen.
  5. Vispa ihop ägg, vatten och salt och häll över grönsakerna. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Sallad: Skiva tomaterna tunt. Skölj bönorna och låt dem rinna av.  
  7. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten och blanda dem sedan med bönorna, mangoldskotten och tomaterna. 
  8. Servera frittatan med salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Servera gärna ett gott bröd till rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
Frittata
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 500 g svampmix
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk mejram
  • salt och peppar
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
Sallad
  • 2 tomater
  • 380 g stora kokta vita bönor
  • 150 g haricots verts
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1537 kJ / 368 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept