Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tapasdip

En enkel och smakrik dip på cannelinibönor, färsk mejram och skalad mandel. Alla ingredienser mixas samman och får ett milt sting från chilin. Gott till tapasbordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bönorna i en sil, skölj noga med kallt vatten och låt rinna av. Hacka mejramen grovt.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt.
  3. Servera som tillbehör till tapas.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria crostini.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 förp cannellinibönor (à 380 g)
  • 1/4 kruka mejram
  • 1/2 skållad mandel
  • 1/2 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
Till servering
  • kallskuren skinka korv gröna oliver inlagd vitlök och crostini
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 723 kJ / 173 kCal