Rå äppelsallad med ärtskott och röd mangold | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rå äppelsallad med ärtskott och röd mangold

Uppfriskande sallad med äpplen, mangold och ärtskott, ett fräsch alternativ till den klassiska grönsalladen! Citronjuicen tar fram det bästa av smakerna i salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg dem i en skål och blanda med citronjuice och -skal, mejram och olja.
  2. Skär bort den nedre delen på ärtskotten, spara några ärtskott till garnering. Blanda äppelskivorna med ärt- och mangoldskott. Toppa med ärtskott och servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 syrliga äpplen (t ex Granny Smith)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk repad och grovhackad mejram
  • 2 msk olivolja
  • ca 50 g ärtskott
  • 1 påse röda mangoldskott (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan