Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paolos kotlett med ört-och citronrisotto

Kotlett med ört- och citronrisotto är en rätt med luxuösa och fräscha smaker. Risotton får en perfekt krämighet av buljongen som rörs i och en passande syrlig smak av citronen. Servera denna måltid med stekt kotlett och broccoli. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Koka upp buljongen i en kastrull.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lökhacket tillsammans med riset utan att det får färg. Häll på vinet och låt det koka 2 minuter. Rör ner hälften av den varma buljongen och låt sjuda långsamt utan lock enligt anvisningen på förpackningen. Späd då och då under koktiden med resten av buljongen, och rör om. Riset ska bli mjukt och krämigt. 
  4. Hacka örterna. Skölj citronen, riv skalet fint och pressa ur saften.
  5. Grönsaker och kött: Skala stammen på broccolin med en potatisskalare och skär stammen och buketterna i bitar. Koka broccolin mjuk i saltat vatten.
  6. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Rör ner örter, citronskal och parmesan i risotton och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera kotletterna med risotton och broccolin.

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 citron
Grönsaker och kött
  • 250 g broccoli
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
Till servering
  • 1/2 burk riven parmesanost (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2661 kJ / 635 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept