Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med grönsaker

En fyllig och mustig risotto som är enkel och riktigt mättande. Avrunda med smör och parmesan för en riktigt krämig risotto, och blanda ner ärtor och zucchini. Salsiccia ger mycket smak till riset. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen och håll den varm. Skala och hacka lök och vitlök. Spola ärterna i ljummet vatten.
  2. Hetta upp hälften av olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök försiktigt så att den blir genomskinlig utan att få färg. Rör ner ris, vin och hälften av den varma buljongen och låt koka långsamt utan lock 18–20 minuter (eller enligt anvisningen på förpackningen). Späd då och då under koktiden med resten av buljongen och rör om. Riset ska bli mjukt och krämigt.
  3. Skär zucchinin i tärningar.
  4. Hetta upp resten av olivoljan i en stekpanna, lägg i zucchinin och fräs den ca 5 minuter. Salta och peppra, lägg upp på en tallrik och håll varmt. Stek korvarna i samma stekpanna ca 10 minuter.
  5. Riv osten och hacka persiljan. Rör ner det och smöret i riset. Smaka av med salt och peppar. Blanda sedan ner ärter och zucchini.
  6. Servera risotton i djupa tallrikar tillsammans med korven.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och salsiccian. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten men krydda risotton lite mer. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 12 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 förp gröna ärter (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 zucchini
  • salt och svartpeppar
  • 600 g salsicciakorv
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 kruka persilja
  • 25 g smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3358 kJ / 804 kCal