Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Böcklingrulle med sikrom

Lysande crêpes med smak av pepparrot och gräslök, fyllda med en superb kräm av böckling och crème fraiche. Rulla ihop dina crêpes och skär i bitar. Lägg upp på serveringsfat och toppa med rom, rödlök och dill. En utmärkt förrätt till festen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ingredienserna till smeten inklusive gräslök och pepparrot. Låt den svälla en stund.
  2. Grädda tunna pannkakor (crêpes) och låt dem svalna.
  3. Kräm: Dra skinnet av böcklingfiléerna och dela dem i mindre bitar.
  4. Blanda böcklingen med crème fraiche till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bre böcklingskräm på varje pannkaka och rulla ihop dem. Låt dem ligga kallt till servering.
  6. Skär pannkakorna i ca 5 cm långa bitar och ställ dem på ett serveringsfat.
  7. Garnering: Toppa med rom, en liten skiva rödlök och ev dill.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 1/2 msk riven pepparrot
  • smör till stekning
Böcklingkräm
  • 300 g böcklingfiléer
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar från kvarn
Garnering
  • sikrom eller annan rom
  • skivad rödlök
  • ev dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 37 g
Läs mer om näringsvärden