Fyllda dinkelpannkakor

15
1
Fyllda dinkelpannkakor

Fyllda dinkelpannkakor är en toppenmiddag som ger mersmak. Pannkakorna får härlig smörsmak av stekningen i pannan och när du fyller dem med ost och skinka kommer både sälta och krämighet fram. Osten i pannkakan får gärna vara stark och skinkan rökt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Fyllda dinkelpannkakor

Ingredienser

6 st
1 dl dinkel mjöl eller vetemjöl och grahamsmjöl (1 dl dinkelmjöl motsvarar 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
2 dl mjölk
2 ägg
matfett till stekning

Fyllning

rökt skinka
mager ost (gärna lagrad)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre, tofu i stället för ost och stek i mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Jan

2006-09-04

Med blåbär och keso som desertcrepes.