Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fyllda dinkelpannkakor

Fyllda dinkelpannkakor är en toppenmiddag som ger mersmak. Pannkakorna får härlig smörsmak av stekningen i pannan och när du fyller dem med ost och skinka kommer både sälta och krämighet fram. Osten i pannkakan får gärna vara stark och skinkan rökt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop mjöl och mjölk. Vispa ner äggen. Låt smeten stå och svälla i 20 minuter. Grädda pannkakorna som vanligt. Låt svalna.
  2. Fyllning: Lägg ut pannkakorna, en och en på skärbräda, och täck med skinka och ost. Rulla ihop och förvara dem i kylen.
  3. Värm på full effekt i mikron ca 1 minut. Servera gärna med körsbärstomater.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre, tofu i stället för ost och stek i mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 1 dl dinkel mjöl eller vetemjöl och grahamsmjöl (1 dl dinkelmjöl motsvarar 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl grahamsmjöl)
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • matfett till stekning
Fyllning
  • rökt skinka
  • mager ost (gärna lagrad)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?