Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacocrêpes

Intressanta crêpes fyllda med tacosmakande köttfärs, gul lök, morötter och paprika. Servera dina tacocrêpes tillsammans med en god sallad och bröd. Detta kommer bli en favorit för hela familjen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa upp äggen med hälften av mjölken och mjölet. Vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken, salt och smält matfett.
  2. Grädda tunna pannkakor. Pannan behöver inte smörjas mer än till första laggen. Med plastbelagd panna behövs ingen smörjning.
  3. Lägg upp pannkakorna med en remsa smörpapper emellan, så att de kan fyllas en och en.
  4. Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs hacket och köttfärsen i oljan till smulig konsistens. Krydda med tacomix.
  5. Skala och riv morötterna direkt ner i pannan. Tillsätt vatten. Låt småkoka några minuter.
  6. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner hacket i köttfärsröran.
  7. Fyll varje pannkaka med köttfärsröra. Rulla ihop. Servera med en blandad sallad och bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: laga glutenfria pannkakor och servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt pannkakorna mot t ex Oatli pannkakssmet. Stek i mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i tacomixen. Välj bröd som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör eller margarin
Fyllning
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 påse taco kryddmix (à 40 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 morötter
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1930 kJ / 455 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden