Pasta med tomat- och linssås och parmesan
Kvällens middag är en fräsch vegopastarätt. Den mustiga såsen gör du på tomat, morot och röda linser som får extra god smak från vitlök, basilika och sälta från soja. Servera sedan såsen med pasta, gärna campanelle, toppad med parmesan, oliver och en fräsch grönmix!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 dl torra röda linser
1 tsk torkad basilika
500 g passerade tomater
2 msk japansk soja
3 dl vatten
salt
svartpeppar
Till servering
4 port pasta (gärna campanelle)
1/2 påse grönmix (à 500 g)
100 g parmesan (t ex grana padano)
240 g gröna oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2583 KJ / 617 kCal
Fett20 g
Salt3.9 g
Kolhydrater74 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer