Pasta med tomat- och linssås och parmesan

14
0 Klimatsmart
Pasta med tomat- och linssås och parmesan

Kvällens middag är en fräsch vegopastarätt. Den mustiga såsen gör du på tomat, morot och röda linser som får extra god smak från vitlök, basilika och sälta från soja. Servera sedan såsen med pasta, gärna campanelle, toppad med parmesan, oliver och en fräsch grönmix!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2018

Pasta med tomat- och linssås och parmesan

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
2
morötter
2 msk
olivolja
1/2 dl
tomatpuré
1 dl
torra röda linser
1 tsk
torkad basilika
500 g
passerade tomater
2 msk
japansk soja
3 dl
vatten
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

4
port pasta (gärna campanelle)
1/2
påse grönmix (à 500 g)
100 g
parmesanost (t ex grana padano)
240 g
gröna oliver

För alla

Fri från laktos
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med önskad mängd cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2583 KJ / 617 kCal
Fett 20 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 74 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept