Pannbröd

Betyg 4.4 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Pannbröd

Platta och kryddiga bröd som du steker i vanlig stekpanna. Degen består av filmjölk, sirap och rågsikt och smaksätts exempelvis med fänkål, anis och koriander. Pannbröden får en frasig och snygg yta genom att du kavlar med en kruskavel eller naggas med en gaffel.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Pannbröd

Ingredienser

20 bröd
3 tsk brödkryddor t ex fänkål, anis och koriander
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
15 dl rågsikt (spara ett par dl till utbakningen)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Måste man ha sirap i?

    Tom

    Hej Tom! Det går säkert att utesluta sirapen. Det är ingenting vi provat, men om du provar får du nog ha i lite mindre mängd mjöl i degen. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Ser omgående att det är för stor mängd sirap , ett par matskedar räcker absolut. Hembakt bröd ska vara nyttigare än köpt

    Gunvor

  • Suveräna!

    Christina

  • Så god mina gick åt , Mina söner älska de, Lätta att baka och har även fryst in de, Är lika goda då med och värma lite i mikron vart så gott..

    Anette

  • Gjorde dubbel sats utifrån receptet som jag hämtat från recepthyllan i butik. En lite udda bismak (fänkålssmaken tog över) gjorde mig fundersam. Märker nu att mängdangivelserna för kryddorna är högre på det utskrivna receptet från butik jämfört med det som är här. I övrigt är recepten identiska.

    Monica

  • Riktigt goda o enkla att göra!

    Caroline

  • Ser gott ut, ska definitivt testa. Men kan man frysa degen utan att förstöra den? Vore bra om man bara vill baka ett bröd åt gången.

    Johan

    Hej Johan! Vi har inte fryst degen, men den håller sig väl i kylen i 2 dagar. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Goda, enkla å man man baka ut dem direkt

    Eva-karin

  • Ett mycket bra och enkelt recept där degen inte behöver jäsa och utbaket kan börja direkt. Bröden blir riktigt goda.

    Camilla

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per st på torrvikten.
Energi813 KJ / 194 kCal
Fett2 g
Salt0.9 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavring med valnötter
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavring
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavelgris
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rågbröd
    Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad