Pannbröd

Platta och kryddiga bröd som du steker i vanlig stekpanna. Degen består av filmjölk, sirap och rågsikt och smaksätts exempelvis med fänkål, anis och koriander. Pannbröden får en frasig och snygg yta genom att du kavlar med en kruskavel eller naggas med en gaffel.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st på torrvikten.
Energi813 KJ / 194 kCal
Fett2 g
Salt0.9 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentarer
9 stMåste man ha sirap i?
Tom
Hej Tom! Det går säkert att utesluta sirapen. Det är ingenting vi provat, men om du provar får du nog ha i lite mindre mängd mjöl i degen. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Ser omgående att det är för stor mängd sirap , ett par matskedar räcker absolut. Hembakt bröd ska vara nyttigare än köpt
Gunvor
Suveräna!
Christina
Så god mina gick åt , Mina söner älska de, Lätta att baka och har även fryst in de, Är lika goda då med och värma lite i mikron vart så gott..
Anette
Gjorde dubbel sats utifrån receptet som jag hämtat från recepthyllan i butik. En lite udda bismak (fänkålssmaken tog över) gjorde mig fundersam. Märker nu att mängdangivelserna för kryddorna är högre på det utskrivna receptet från butik jämfört med det som är här. I övrigt är recepten identiska.
Monica
Riktigt goda o enkla att göra!
Caroline
Ser gott ut, ska definitivt testa. Men kan man frysa degen utan att förstöra den? Vore bra om man bara vill baka ett bröd åt gången.
Johan
Hej Johan! Vi har inte fryst degen, men den håller sig väl i kylen i 2 dagar. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Goda, enkla å man man baka ut dem direkt
Eva-karin
Ett mycket bra och enkelt recept där degen inte behöver jäsa och utbaket kan börja direkt. Bröden blir riktigt goda.
Camilla