Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grindalimpa

Denna mättande och goda Grindalimpa kommer bli väldigt uppskattad. Häll ner din släta deg i två brödformar och grädda sedan lite över en timme. Låt dina goda limpor med subtil apelsinsmak svalna före de avnjuts.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 limpor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda ihop alla ingredienser förutom bakpulver och bikarbonat.
  3. Blanda degen slät, ev i degblandare i ca 5 minuter. Rör i bakpulver och bikarbonat. Fortsätt blanda.
  4. Häll degen i 2 brödformar klädda med bakplåtspapper (för 2 bröd). Grädda bröden ca 70 minuter.
  5. Lägg ev över aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Känn med en sticka att bröden är klara.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk.

Ingredienser

Portioner: 2 limpor
  • 1 l filmjölk
  • 3 dl mörk sirap
  • 0,8 dl apelsinmarmelad
  • 1/2 dl brödkrydda
  • 13 dl rågsikt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 msk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?