Grindalimpa

Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
8
Grindalimpa

Denna mättande och goda Grindalimpa kommer bli väldigt uppskattad. Häll ner din släta deg i två brödformar och grädda sedan lite över en timme. Låt dina goda limpor med subtil apelsinsmak svalna före de avnjuts.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Grindalimpa

Ingredienser

2 limpor
1 l  filmjölk
3 dl  mörk sirap
4/5 dl  apelsinmarmelad
1/2 dl  brödkrydda
13 dl  rågsikt
4 dl  grahamsmjöl
1 msk  bakpulver
2 msk  bikarbonat
1 msk  salt

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri filmjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Sinnessjukt gott bröd, som jag gjort varje Midsommar i många år nu. Älskart!

Sandra

2023-06-19

Har bakat detta sen den Buffé tidningen med receptet kom ut. Vrål gott och väldigt lätt att baka!

Emma

2021-08-23

Vem sjutton har röstat ner detta receptet? Ett av de godaste bröden jag bakat.

Jimmie

2017-01-26

Testa liknande recept

Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga