Mustigt filbröd

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
8
Mustigt filbröd

Ett smidigt recept på mustigt och nyttigt filbröd. Du gör det mörka brödet av bland annat filmjölk, bikarbonat, sirap, solrosfrön, linfrön, russin och havregryn. Perfekt till frukost eller till maten.

Mustigt filbröd

Ingredienser

1 stort långpannebröd
1 liter filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl russin
3 dl havregryn
ev 2 msk brödkryddor
2 dl vetekli
10 - 11 dl rågsikt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott, saftigt och mättande! Smakar precis som mormors julbröd!

Nellie

2023-10-14

Tänkte baka detta bröd. En sak undrar jag över: Ska det gräddas i nedre delen av ugnen?

Fredrik

2023-06-17

Ett favoritbröd! Mycket smakrikt, saftigt och nyttigt. Jag tar med brödkryddorna, vilka ger kraft åt brödet. Lika gott utan pålägg, som med.

Barbro

2021-04-01

Testa liknande recept

Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga