Mustigt filbröd

18
6
Mustigt filbröd

Ett smidigt recept på mustigt och nyttigt filbröd. Du gör det mörka brödet av bland annat filmjölk, bikarbonat, sirap, solrosfrön, linfrön, russin och havregryn. Perfekt till frukost eller till maten.

Mustigt filbröd

Ingredienser

1 stort långpannebröd
1 liter filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl russin
3 dl havregryn
ev 2 msk brödkryddor
2 dl vetekli
10 - 11 dl rågsikt

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Barbro

2021-04-01

Ett favoritbröd! Mycket smakrikt, saftigt och nyttigt. Jag tar med brödkryddorna, vilka ger kraft åt brödet. Lika gott utan pålägg, som med.

Kristina

2020-09-29

Supergott och enkelt!

Matilda

2019-10-29

Det här brödet gör min pappa alltid till jul! Men passar självklart året om. Godaste brödet som finns! Tror detta recept ursprungligen kommer från boken som Ica gav ut som heter - Hela Sveriges husman.

Redaktionen ICAse

2019-10-31

Hej Matilda! Tack för din kommentar, vi blir så glada att höra att du gillar brödet! Hälsningar Elina

Testa liknande recept

Lättbakad kavring
Grindalimpa
Brittas kavring
Pannbröd