Mustigt filbröd
Ett smidigt recept på mustigt och nyttigt filbröd. Du gör det mörka brödet av bland annat filmjölk, bikarbonat, sirap, solrosfrön, linfrön, russin och havregryn. Perfekt till frukost eller till maten.
Ingredienser
1 stort långpannebröd
1 liter filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl russin
3 dl havregryn
ev 2 msk brödkryddor
2 dl vetekli
10 - 11 dl rågsikt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott, saftigt och mättande! Smakar precis som mormors julbröd!
Nellie
2023-10-14Tänkte baka detta bröd. En sak undrar jag över: Ska det gräddas i nedre delen av ugnen?
Fredrik
2023-06-17Ett favoritbröd! Mycket smakrikt, saftigt och nyttigt. Jag tar med brödkryddorna, vilka ger kraft åt brödet. Lika gott utan pålägg, som med.
Barbro
2021-04-01