Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mustigt filbröd

Ett smidigt recept på mustigt och nyttigt filbröd. Du gör det mörka brödet av bland annat filmjölk, bikarbonat, sirap, solrosfrön, linfrön, russin och havregryn. Perfekt till frukost eller till maten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 stort långpannebröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Blanda ner bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrön, russin, havregryn och ev brödkryddor och blanda.
  3. Tillsätt vetekli och rågsikt. Blanda väl. Degen ska vara lite kladdig.
  4. Häll degen i en smord långpanna eller stor ugnsform (för 1 stort långpannebröd).
  5. Ställ in i ugnen. Höj temperaturen efter 45 minuter till 175°C.
  6. Låt brödet stå ytterligare 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  7. Låt brödet svalna i formen. Skär det sedan i 4 limpor (som ett kors i långpannan, för 1 långpannebröd).

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fil.

Ingredienser

Portioner: 1 stort långpannebröd
  • 1 liter filmjölk
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl russin
  • 3 dl havregryn
  • ev 2 msk brödkryddor
  • 2 dl vetekli
  • 11 dl rågsikt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?