Kavelgris
Mjukt tunnbröd som kavlas ut med kruskavel och som ibland även kallas kavelgris. Bröden blir saftiga av den kokta potatisen och kryddning med både fänkål och anis ger en god smak. Tunnbröden är enkla att baka, då ingen jästid krävs utan det är bara att röra ihop degen, kavla ut tunna kakor och grädda i ugnen.
Ingredienser
12 st
250 g kall kokt skalad potatis
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk hel anis
25 g jäst
1 dl ljus sirap
125 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
5 dl filmjölk (3%)
1 msk bakpulver
1 msk hjorthornssalt
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
8 dl rågsikt (8 dl motsvarar ca 480 g)
ca 2 dl vetemjöl (till utbakning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1628 KJ / 389 kCal
Fett11 g
Salt0.5 g
Kolhydrater63 g
Protein7 g
Kommentarer