Kavelgris

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Kavelgris

Mjukt tunnbröd som kavlas ut med kruskavel och som ibland även kallas kavelgris. Bröden blir saftiga av den kokta potatisen och kryddning med både fänkål och anis ger en god smak. Tunnbröden är enkla att baka, då ingen jästid krävs utan det är bara att röra ihop degen, kavla ut tunna kakor och grädda i ugnen.

Kavelgris

Ingredienser

12 st
250 g  kall kokt skalad potatis
1 tsk  fänkålsfrö
1 tsk  hel anis
25 g  jäst
1 dl  ljus sirap
125 g  rumstempererat smör
1 dl  strösocker
5 dl  filmjölk (3%)
1 msk  bakpulver
1 msk  hjorthornssalt
3 1/2 dl  vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 200 g)
8 dl  rågsikt (8 dl motsvarar ca 480 g)
ca 2 dl  vetemjöl (till utbakning)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och filmjölk.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1628 KJ / 389 kCal
Fett11 g
Salt0.5 g
Kolhydrater63 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Mjukt tunnbröd med anis
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nillas knäckebröd
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kruskavlat tunnbröd
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga