Kavring med valnötter

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Kavring med valnötter

Med detta recept kan du göra ditt egna kavringbröd med fin nötsmak. Blanda bara ihop dina ingredienser till en lös deg som du gräddar i två formar ungefär en timme. Ditt smaskiga bröd med valnötter är utmärkt ihop med till exempel en god äggröra.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Kavring med valnötter

Ingredienser

4 portioner
ca 14 dl  rågsikt (à 770 g)
2 dl  hackade nötter (t ex valnötter)
1 msk  salt
1 1/2 msk  bikarbonat
2 tsk  malda brödkryddor
8 dl  filmjölk
1 dl  mörk sirap

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölk (Tipset innehåller gluten, mjölk och ägg).

Gör så här

Tips

Prova kombinationen rökt skinka och scrambled eggs. Till fyra personer behövs 4 ägg, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar. Vispa äggen med en gaffel och krydda smeten med salt och peppar. Om man vill kan man blanda i 4 msk mjölk eller grädde. Värm 1/2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Hemligheten är att aldrig låta äggen vara stilla i stekpannan. Äggröran är klar på mindre än en minut! Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Detta bröd är jättegott! Jag bakar det ofta.

Ingrid

2016-04-09

Testa liknande recept

Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga