Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kavring med valnötter

Med detta recept kan du göra ditt egna kavringbröd med fin nötsmak. Blanda bara ihop dina ingredienser till en lös deg som du gräddar i två formar ungefär en timme. Ditt smaskiga bröd med valnötter är utmärkt ihop med till exempel en god äggröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla torra ingredienser. Rör i filmjölk och sirap. Degen blir lös.
  2. Klicka degen i 2 smorda formar à 1 1/2 liter (4 port).
  3. Sätt in formarna i nedre delen av ugnen och sätt ugnen på 175 °C. Grädda ca 1 timme.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölk (Tipset innehåller gluten, mjölk och ägg).

Tips

Prova kombinationen rökt skinka och scrambled eggs. Till fyra personer behövs 4 ägg, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar. Vispa äggen med en gaffel och krydda smeten med salt och peppar. Om man vill kan man blanda i 4 msk mjölk eller grädde. Värm 1/2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Hemligheten är att aldrig låta äggen vara stilla i stekpannan. Äggröran är klar på mindre än en minut! Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 14 dl rågsikt (à 770 g)
  • 2 dl hackade nötter (t ex valnötter)
  • 1 msk salt
  • 1 1/2 msk bikarbonat
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • 8 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
Lägg till i inköpslistan