Kavring med valnötter
Med detta recept kan du göra ditt egna kavringbröd med fin nötsmak. Blanda bara ihop dina ingredienser till en lös deg som du gräddar i två formar ungefär en timme. Ditt smaskiga bröd med valnötter är utmärkt ihop med till exempel en god äggröra.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
4 portioner
ca 14 dl rågsikt (à 770 g)
2 dl hackade nötter (t ex valnötter)
1 msk salt
1 1/2 msk bikarbonat
2 tsk malda brödkryddor
8 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölk (Tipset innehåller gluten, mjölk och ägg).
Gör så här
Tips
Prova kombinationen rökt skinka och scrambled eggs. Till fyra personer behövs 4 ägg, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar. Vispa äggen med en gaffel och krydda smeten med salt och peppar. Om man vill kan man blanda i 4 msk mjölk eller grädde. Värm 1/2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Hemligheten är att aldrig låta äggen vara stilla i stekpannan. Äggröran är klar på mindre än en minut! Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta bröd är jättegott! Jag bakar det ofta.
Ingrid
2016-04-09