Pannbiff med tzatziki och delikatesspotatis

86
0
Pannbiff med tzatziki och delikatesspotatis

I detta recept får du avnjuta pannbiff och färskpotatis. Potatisen ugnsrostas till den blir perfekt gyllenbrun och mot slutet får de sällskap av de saftiga biffarna. Passa på att förbereda tzatzikin där de självklara ingredienserna som vitlök och gurka står för smakerna. Välkommen till bords!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015

Pannbiff med tzatziki och delikatesspotatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g färskpotatis
1 msk olja

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin

Tzatziki

1 gurka
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt

Till servering

65 g salladsmix

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2269 KJ / 542 kCal
Fett 29 g
Salt 307 g
Kolhydrater 38 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden