Pannbiff med tzatziki och delikatesspotatis
I detta recept får du avnjuta pannbiff och färskpotatis. Potatisen ugnsrostas till den blir perfekt gyllenbrun och mot slutet får de sällskap av de saftiga biffarna. Passa på att förbereda tzatzikin där de självklara ingredienserna som vitlök och gurka står för smakerna. Välkommen till bords!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g färskpotatis
1 msk olja
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
Till servering
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2269 KJ / 542 kCal
Fett29 g
Salt3.07 g
Kolhydrater38 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer