Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pannbiff med rostade rotfrukter och basilikasås

Snabblagade saftiga pannbiffar som serveras med färgsprakande ugnsrostade rotfrukter med smak av rosmarin. Potatisen får sällskap av lena palsternackor, rotselleri och knallorange morot som rostas i ugnen tills de får en karamelliserad yta och djupare smak. Pannbiffarna får här sting av dijonsenapens hetta och gifter sig fint med den svalkande gräddfil- och basilikasåsen. En god och mättande vardagsmiddag för stora och små!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Skölj potatis, morot och palsternackor. Låt skalet vara kvar. Skär bort skalet av rotsellerin. Skär rotfrukterna i jämna skivor eller klyftor, blanda dem med olivoljan i en bunke. Krydda med salt, peppar och rosmarin. 
  3. Häll ut rotfrukterna på den förvärmda plåten. Sätt in mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, ca 25 minuter.
  4. Pannbiff: Blanda ströbröd, ägg och vatten i en stor bunke. Låt det svälla en minut. Blanda ner senap, färs, salt och peppar. Forma till pannbiffar.
  5. Bryn biffarna på båda sidor i matfettet i en medelvarm stekpanna. Stek dem klara mitt i ugnen med potatisen när det återstår ca 8 minuter.
  6. Basilikasås: Blanda basilikan med gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera rotfrukterna med basilikasås och pannbiff.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 900 g fast potatis
  • 1 morot
  • 2 palsternackor
  • 250 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk rosmarin
Pannbiff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
Basilikasås
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2951 kJ / 705 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer