Pannbiff med rostade rotfrukter och basilikasås

21
1
Pannbiff med rostade rotfrukter och basilikasås

Snabblagade saftiga pannbiffar som serveras med färgsprakande ugnsrostade rotfrukter med smak av rosmarin. Potatisen får sällskap av lena palsternackor, rotselleri och knallorange morot som rostas i ugnen tills de får en karamelliserad yta och djupare smak. Pannbiffarna får här sting av dijonsenapens hetta och gifter sig fint med den svalkande gräddfil- och basilikasåsen. En god och mättande vardagsmiddag för stora och små!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2017

Pannbiff med rostade rotfrukter och basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g
fast potatis
1
morot
2
palsternackor
250 g
rotselleri
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
1/2 tsk
rosmarin

Pannbiff

1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1 dl
vatten
1 msk
dijonsenap
ca 500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
smör eller margarin

Basilikasås

2 msk
hackad basilika
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Anneli

2017-02-21

God och lite vardagslyxig rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2951 KJ / 705 kCal
Fett 36 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept