Pannbiff med rostad löksås

11
2
Pannbiff med rostad löksås

Saftiga pannbiffar med smak av dijonsenap äts här ihop med kokt potatis. En rolig variant på löksås där man tillsatt rostad lök får denna svenska klassiker att poppa och knapra! Milda sockerärtor får kokas en aning innan de läggs på tallriken tillsammans med övriga komponenter. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Pannbiff med rostad löksås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Pannbiff

1/2 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1
ägg
ca 500 g
blandfärs
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
olja

Löksås

1 1/2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
rostad lök
150 g
salladsärtor
250 g
körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matlagningsgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Kim

2020-11-15

Finns godare biffrecept. Helt ok

Rosita

2018-08-27

Gott sen jag hade en buljongtärning i såsen. Lättsamt med rostad lök i. Rev även morötter i pannbiffsmeten. Serverades med lingonsylt till.

Näringsvärde per portion

Energi 2996 KJ / 717 kCal
Fett 38 g
Salt 1.51 g
Kolhydrater 55 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept