Pannbiff med rostad löksås
Saftiga pannbiffar med smak av dijonsenap äts här ihop med kokt potatis. En rolig variant på löksås där man tillsatt rostad lök får denna svenska klassiker att poppa och knapra! Milda sockerärtor får kokas en aning innan de läggs på tallriken tillsammans med övriga komponenter. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Löksås
1 1/2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl rostad lök
150 g salladsärtor
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2996 KJ / 717 kCal
Fett38 g
Salt1.51 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Finns godare biffrecept. Helt ok
Kim
2020-11-15Gott sen jag hade en buljongtärning i såsen. Lättsamt med rostad lök i. Rev även morötter i pannbiffsmeten. Serverades med lingonsylt till.
Rosita
2018-08-27