Färsbiffar med svampsås och mos

14
0
Färsbiffar med svampsås och mos

Saftiga biffar med smak av dijonsenap passar som handen i handsken ihop med den lena såsen innehållande kastanjechampinjoner. Perfekta kompanjonen i denna rätt är hemmagjort potatismos! För ytterligare finish strör du babyspenat över rätten, eller varför inte några extra kvistar timjan?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Färsbiffar med svampsås och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk

Biffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 msk olja

Sås

250 g kastanjechampinjoner
1 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1/2 kruka timjan

Till servering

65 g babyspenat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stek spenaten med vitlök och vänd ner i såsen eller i moset innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2702 KJ / 646 kCal
Fett 31 g
Salt 2.22 g
Kolhydrater 52 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden