Färsbiffar med svampsås och mos
Saftiga biffar med smak av dijonsenap passar som handen i handsken ihop med den lena såsen innehållande kastanjechampinjoner. Perfekta kompanjonen i denna rätt är hemmagjort potatismos! För ytterligare finish strör du babyspenat över rätten, eller varför inte några extra kvistar timjan?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 msk olja
Sås
250 g kastanjechampinjoner
1 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1/2 kruka timjan
Till servering
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2702 KJ / 646 kCal
Fett31 g
Salt2.22 g
Kolhydrater52 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer