Färsbiffar med svampsås och mos

13
0
Färsbiffar med svampsås och mos

Saftiga biffar med smak av dijonsenap passar som handen i handsken ihop med den lena såsen innehållande kastanjechampinjoner. Perfekta kompanjonen i denna rätt är hemmagjort potatismos! För ytterligare finish strör du babyspenat över rätten, eller varför inte några extra kvistar timjan?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Färsbiffar med svampsås och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk

Biffar

1 dl
mjölk
1/2 dl
ströbröd
2 krm
peppar
ca 500 g
blandfärs
1/2 tsk
salt
1 msk
senap (gärna dijonsenap)
1/2 msk
olja

Sås

250 g
kastanjechampinjoner
1
rödlök
1/2 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
vatten
1/2
kruka timjan

Till servering

65 g
babyspenat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Stek spenaten med vitlök och vänd ner i såsen eller i moset innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2702 KJ / 646 kCal
Fett 31 g
Salt 2.22 g
Kolhydrater 52 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept