Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med svampsås och mos

Saftiga biffar med smak av dijonsenap passar som handen i handsken ihop med den lena såsen innehållande kastanjechampinjoner. Perfekta kompanjonen i denna rätt är hemmagjort potatismos! För ytterligare finish strör du babyspenat över rätten, eller varför inte några extra kvistar timjan?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mos: Skala och skär potatisen i bitar och koka mjuk i saltat vatten.
  3. Biffar: Blanda mjölk, ströbröd och peppar. Låt svälla några minuter. Blanda ner färs, salt och senap. Forma färsen till små biffar och bryn dem i oljan i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Sås: Ansa och skär svampen i klyftor, skala och skiva löken. Stek svamp och lök i oljan i stekpannan. Sänk värmen och rör i grädde och vatten. Sjud ca 5 minuter och smaka sedan av såsen med salt och peppar. Hacka timjan och vänd ner i såsen.
  5. Mos: Värm mjölken. Krossa potatisen med mjölken och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera biffarna med sås, spenat och mos.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter.

Tips

Stek spenaten med vitlök och vänd ner i såsen eller i moset innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
Biffar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 krm peppar
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk senap (gärna dijonsenap)
  • 1/2 msk olja
Sås
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 kruka timjan
Till servering
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2702 kJ / 646 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept