Pannbiffar med löksky och syrlig gurksallad
Husmanskost när den är som bäst pannbiff med lök och kokt potatis. Biffarna blir härligt saftiga tack vare att vi använder blandfärs, samt en fin hint från senapen! Precis lagom syrlig gurka vid sidan, och självklart rättens stjärnskott; lökskyn. Mumma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Gurka
1 gurka
1/2 citron (skal och saft)
1 msk olja
salt
peppar
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g blandfärs
1 msk svensk senap
1/2 msk japansk soja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Löksky
2 gula lökar
1 msk smör eller olja
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk japansk soja
1/2 tsk torkad timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 583 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein32 g
Kommentarer
Jättegott men jag la till lite syra i skyn.
Maria
2023-03-02Klassiker! 👍men….. nej! Va inte bra recept. Grädde å stekt gul lök ska det vara. Ingen gurka 🥒! Lingonsylt å Önos inlagda möjligtvis.
Christina
2022-02-20Ni nämner dijon i texten, men det är svensk senap i receptet. Misstag?
Charlotta
2022-01-21Hej Charlotta! Ett klart misstag som vi nu rättat till, det ska vara svensk senap. Tack för att du hjälpte oss att få rätt i receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-25