Pannbiffar med löksky och syrlig gurksallad

10
2
Pannbiffar med löksky och syrlig gurksallad

Husmanskost när den är som bäst pannbiff med lök och kokt potatis. Biffarna blir härligt saftiga tack vare att vi använder blandfärs, samt en fin hint från dijonen! Precis lagom syrlig gurka vid sidan, och självklart rättens stjärnskott; lökskyn. Mumma!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Pannbiffar med löksky och syrlig gurksallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Biffar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
500 g
blandfärs
1 msk
svensk senap
1/2 msk
japansk soja
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja

Löksky

2
gula lökar
1 msk
smör eller olja
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
japansk soja
1/2 tsk
torkad timjan
-
salt
-
peppar

Gurka

1
gurka
1
citron
1 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.  
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.    
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Pia

2021-09-11

Väldigt gott med relativt liten insats. Dock dubblade jag vatten, buljongtärning, mjöl, soja och peppar för att få mer sky. Jag lät biffarna koka färdigt ovanför lökskyn. Samt sköljde ur stekpannan med vattnet efter varje stekning och använde i skyn. Riktigt god husman!

Camilla

2021-09-03

Gott men inte något speciellt. Älskade lök dock.

Näringsvärde per portion

Energi 2463 KJ / 588 kCal
Fett 27 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept