Pannbiff med potatis och gräddsås

Pannbiff i sås – äntligen! Färsen blandas med salt, peppar, ägg och rostad lök, och formas till små biffar innan de steks gyllene i pannan. Såsen görs på grädde och buljongtärning, och den reds färdig i pannan tillsammans med biffarna. Kokt potatis är ett givet tillbehör, och de fräscha tomaterna likaså!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2772 KJ / 662 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
7 stSchysst uppläggning
Daniel
Enkelt och jättegott, tog en tesked sambal okel i oxå. Och gjorde som någon annan tipsat om, kalvfond i såsen🤩
Linda
Väldigt enkelt men jättegott...
Thomas
Supergott!!
Ulrika
Mycket gott! Pga kräsna barn bytte jag ut rostad lök mot lökpulver (men gjort med rostad lök tidigare, oxå gott!). Tog även kalvfond istället för buljongtärning, då jag tycker det är lättare att blanda när sås och biff/kött är i samma gryta.
Lisa
Mycket gott! Pga kräsna barn bytte jag ut rostad lök mot lökpulver (men gjort med rostad lök tidigare, oxå gott!). Tog även kalvfond istället för buljongtärning, då jag tycker det är lättare att blanda när sås och biff/kött är i samma gryta.
Lisa
Glatt överraskad! Detta var mycket gott!
Camilla