Pannbiff med paprika- och tomatsås
Klassiska pannbiffar som serveras med bulgur och en tomat- och paprikasås till. Pannbiffarna bryns först i stekpanna för att få färg och lagas sedan klart i ugn. En färgrik rätt som ger både ögat och smaksinnet sitt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 msk majsstärkelse
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
4 port bulgur eller annat gryn
1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tomater
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2323 KJ / 556 kCal
Fett25.4 g
Salt5.67 g
Kolhydrater46.5 g
Protein31.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Gillar att pannbiffarna var så enkla att göra!
Linda
2020-03-05Gott, men alldeles för lite blandfärs till 4 personer!
Ann
2013-09-23