Pannbiff med paprika- och tomatsås

16
2
Pannbiff med paprika- och tomatsås

Klassiska pannbiffar som serveras med bulgur och en tomat- och paprikasås till. Pannbiffarna bryns först i stekpanna för att få färg och lagas sedan klart i ugn. En färgrik rätt som ger både ögat och smaksinnet sitt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Pannbiff med paprika- och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 msk majsstärkelse
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
4 port bulgur eller annat gryn
1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tomater
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

 

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Minska klimatpåverkan med 75 % genom att byta blandfärsen till kycklingfärs.
Väljer du att köpa färdiga vegetariska biffar minskar du klimatpåverkan med 83 %.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Linda

2020-03-05

Gott! Gillar att pannbiffarna var så enkla att göra!

Ann

2013-09-23

Gott, men alldeles för lite blandfärs till 4 personer!

Näringsvärde per portion

Energi 2323 KJ / 556 kCal
Fett 25.4 g
Salt 5.67 g
Kolhydrater 46.5 g
Protein 31.5 g
Läs mer om näringsvärden