Pannbiff med löksky
Hemligheten med dessa luftiga och saftiga pannbiffar är gräddfilen i smeten. Och vad passar väl bättre till pannbiff än en klassisk löksky? Servera gärna med rostad potatis och morots- och vitkålssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
Pannbiffar
1 gul lök
1 dl gräddfil
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
500 g blandfärs
1 msk smör
1 msk rapsolja
Löksky
2 gula lökar
1 tsk strösocker
1 msk konc kalvfond
2 1/2 dl vatten
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 msk hackad persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1746 KJ / 418 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein28 g
Kommentarer
Ett riktigt, riktigt skitrecept. Biffarna blir för lösa och faller bara sönder i stekpannan. Det blir praktiskt taget köttfärssås av alltihopa – värdelöst! Helt enkelt för mycket gojs i smeten.
Marcel
2024-04-22Byt ut lök och ströbröd mot rostad lök (samma mängd) låt svälla i vätska .
Marlene
2024-04-11Helt underbara biffar! Helt i min smak👍 /Lazze
Lars
2024-02-13