Pannbiff med löksky

Betyg 4.2 av 5.
208 personer har röstat
31
Pannbiff med löksky

Hemligheten med dessa luftiga och saftiga pannbiffar är gräddfilen i smeten. Och vad passar väl bättre till pannbiff än en klassisk löksky? Servera gärna med rostad potatis och morots- och vitkålssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pannbiff med löksky

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1 gul lök
1 dl gräddfil
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
500 g blandfärs
1 msk smör
1 msk rapsolja

Löksky

2 gula lökar
1 tsk strösocker
1 msk konc kalvfond
2 1/2 dl vatten
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 msk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
208 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra!

Gull-marie

2024-12-04

Ett riktigt, riktigt skitrecept. Biffarna blir för lösa och faller bara sönder i stekpannan. Det blir praktiskt taget köttfärssås av alltihopa – värdelöst! Helt enkelt för mycket gojs i smeten.

Marcel

2024-04-22

Byt ut lök och ströbröd mot rostad lök (samma mängd) låt svälla i vätska .

Marlene

2024-04-11

Näringsvärde per portion

Energi1746 KJ / 418 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Köttfärsbiffar med gräddsås
Betyg 4.3 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med rostad löksås
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med löksås och potatis
Betyg 4.1 av 5.
160 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med löksås
Betyg 4.5 av 5.
118 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiffar med löksky och syrlig gurksallad
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med svampsås och mos
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga