Pannbiff med löksky

174
20
Pannbiff med löksky

Hemligheten med dessa luftiga och saftiga pannbiffar är gräddfilen i smeten. Och vad passar väl bättre till pannbiff än en klassisk löksky? Servera gärna med rostad potatis och morots- och vitkålssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pannbiff med löksky

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1 gul lök
1 dl gräddfil
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
500 g blandfärs
1 msk smör
1 msk rapsolja

Löksky

2 gula lökar
1 tsk strösocker
1 msk konc kalvfond
2 1/2 dl vatten
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1/2 tsk salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

174

Kommentarer

Eva

2022-05-14

Så enkel mat att tillaga och som blir så fantastiskt gott.

Hans

2022-05-02

Kanon gott

Cristina

2022-03-18

Kan man tillaga och frysa in pannbiffarna?

Näringsvärde per portion

Energi 1746 KJ / 418 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden