Pannbiff med löksky

97
12
Pannbiff med löksky

Hemligheten med dessa luftiga och saftiga pannbiffar är gräddfilen i smeten. Och vad passar väl bättre till pannbiff än en klassisk löksky? Servera gärna med rostad potatis och morots- och vitkålssallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pannbiff med löksky

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1
gul lök
1 dl
gräddfil
1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1 msk
dijonsenap
1 tsk
salt
1/2 tsk
malen svartpeppar
500 g
blandfärs
1 msk
smör
1 msk
rapsolja

Löksky

2
gula lökar
1 tsk
strösocker
1 msk
konc kalvfond
2 1/2 dl
vatten
1 tsk
vit- eller rödvinsvinäger
1/2 tsk
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Åsa elisabeth

2021-05-25

Mycket bra, ökade lite med svartpeppar och senap. Ökade alla ingredienser (tog 1 och en halv gånger receptet) i skyn något för att få större mängd sky eftersom flera i familjen mosar sin potatis med sky. Lingonsylt till 👍🏻

Kristina

2021-05-13

Pannbiffarna var verkligen jättegoda. Fluffiga och mycket smak.

Emelie

2021-04-20

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1746 KJ / 418 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept