Pannbiff med löksky

77
6
Pannbiff med löksky

Hemligheten med dessa luftiga och saftiga pannbiffar är gräddfilen i smeten. Och vad passar väl bättre till pannbiff än en klassisk löksky? Servera gärna med rostad potatis och morots- och vitkålssallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pannbiff med löksky

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1
gul lök
1 dl
gräddfil
1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1 msk
dijonsenap
1 tsk
salt
1/2 tsk
malen svartpeppar
500 g
blandfärs
1 msk
smör
1 msk
rapsolja

Löksky

2
gula lökar
1 tsk
strösocker
1 msk
konc kalvfond
2 1/2 dl
vatten
1 tsk
vit- eller rödvinsvinäger
1/2 tsk
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Argjira

1/6/2021

Favorit receptet hemma hos oss. Så gott 😍

Kenneth

12/12/2020

Saknar brunsås

Maria

4/1/2020

Får gärna ingå potatis, morot och vitkål så att det hamnar i inköpslistan till veckohandlingen

Redaktionen ICAse

4/2/2020

Hej Maria! Tack för din feedback. Vi tar med oss det till framtida utveckling. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1746 KJ / 418 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept