UNDER 15 MIN | Enkel

Asiatisk morots- och vitkålssallad

Supersnabb råkostsallad som imponerar med ovanlig smaksättning. Den färdigskurna salladen får sin asiatiska touch av koriander, sesamolja, lime och soja. Toppa med knapriga sesamfrön.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv morötterna och blanda med strimlad vitkål.
  2. Blanda hälften av koriandern med soja, olja, limejuice och socker. Rör till sockret löses upp. 
  3. Blanda med morots- och vitkålsblandningen.
  4. Toppa med resterande koriander och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Spara lite tid? Byt moröterna och vitkålen mot 1 påse färdigskuren råkostsallad, à 275 g ( för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 150 g strimlad vitkål
  • 2 dl hackad, färsk koriander
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 - 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk svarta eller vita sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 336 kJ / 80 kCal