Pannbiff med löksky

Hemligheten med dessa luftiga och saftiga pannbiffar är gräddfilen i smeten. Och vad passar väl bättre till pannbiff än en klassisk löksky? Servera gärna med rostad potatis och morots- och vitkålssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
Pannbiffar
1 gul lök
1 dl gräddfil
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
500 g blandfärs
1 msk smör
1 msk rapsolja
Löksky
2 gula lökar
1 tsk strösocker
1 msk konc kalvfond
2 1/2 dl vatten
1 tsk vit- eller rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 msk hackad persilja
Gör så här
00:10:00
00:10:00
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1746 KJ / 418 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein28 g
Kommentarer
33 stJättegod 😋!
Kristina
Supergoda pannbiffar med löksky. Familjens favoriträtt.
Inga-lill
Jättebra!
Gull-marie
Ett riktigt, riktigt skitrecept. Biffarna blir för lösa och faller bara sönder i stekpannan. Det blir praktiskt taget köttfärssås av alltihopa – värdelöst! Helt enkelt för mycket gojs i smeten.
Marcel
Byt ut lök och ströbröd mot rostad lök (samma mängd) låt svälla i vätska .
Marlene
Helt underbara biffar! Helt i min smak👍 /Lazze
Lars
Kan jag ha turkisk yoghurt istället för gräddfil?
Christina
Hej Christina! Det är inget vi har provlagat men vi tror att det funkar bra. Hälsningar Elina
ICA-köket
Riktigt gott. Rekommenderar starkt denna rätt.
Vanja
Jättegoda pannbiffar! Enda jag ändrade på var att jag stekte löken lite först. Skippade även skyn och gjorde vanlig brunsås istället. Högsta betyg från make och son 😊👍🏼
Helen
Bra recept, men jag skippar lök i färsen. Lökskyn har lök så det räcker! Bryner biffarna, lägger i form, häller över skyn och låter allt gå klart i ugn! Gött!
Linda