Pannbiff med lökragu

451
0
Pannbiff med lökragu

Pannbiffarna är i det här receptet är gjorda på färs som får smak av senap, gärna den franska varianten dijon. För att få yta steks biffarna i en het panna innan de går klara i ugnen. Lökragun är ett sötsyrligt tillbehör som gifter sig väl med övriga ingredienser.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Pannbiff med lökragu

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Lökragu

1 rödlök
1 silverlök
2 tsk strösocker
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 påse salladslök (à 125 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna biffarna med vitlök eller lite rivet citronskal. Ställ gärna fram dijonsenapen på matbordet om man vill ha lite extra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

451

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2445 KJ / 584 kCal
Fett 27 g
Salt 1.61 g
Kolhydrater 53 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden