Pannbiff med lökragu

Betyg 2.8 av 5.
451 personer har röstat
0
Pannbiff med lökragu

Pannbiffarna är i det här receptet är gjorda på färs som får smak av senap, gärna den franska varianten dijon. För att få yta steks biffarna i en het panna innan de går klara i ugnen. Lökragun är ett sötsyrligt tillbehör som gifter sig väl med övriga ingredienser.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Pannbiff med lökragu

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Lökragu

1 rödlök
1 silverlök
2 tsk strösocker
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
451 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2445 KJ / 584 kCal
Fett27 g
Salt1.61 g
Kolhydrater53 g
Protein30 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Köttfärsbiffar med gräddsås
Betyg 4.3 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med gräddsås och tomater
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med löksås
Betyg 4.5 av 5.
118 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med gräddiga ärtor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga pannbiffar med couscous
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med rostad löksås
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga