Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannbiff med lökragu

Pannbiffarna är i det här receptet är gjorda på färs som får smak av senap, gärna den franska varianten dijon. För att få yta steks biffarna i en het panna innan de går klara i ugnen. Lökragun är ett sötsyrligt tillbehör som gifter sig väl med övriga ingredienser.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Pannbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en stor bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner färs, senap, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar.
  4. Bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Lökragu: Skala och skiva båda lökarna. Stek löken med sockret i smöret i en stekpanna på svag värme tills den är gyllenbrun och mjuk.
  6. Strö över mjölet och rör om. Häll på vatten och buljongtärning/fond och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ansa och skiva salladslöken. Lägg biffarna och salladslöken i lökragun och värm.
  8. Servera biffarna med nykokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Smaksätt gärna biffarna med vitlök eller lite rivet citronskal. Ställ gärna fram dijonsenapen på matbordet om man vill ha lite extra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Pannbiff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g blandfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Lökragu
  • 1 rödlök
  • 1 silverlök
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 584 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept