Pannbiff med lökragu
Pannbiffarna är i det här receptet är gjorda på färs som får smak av senap, gärna den franska varianten dijon. För att få yta steks biffarna i en het panna innan de går klara i ugnen. Lökragun är ett sötsyrligt tillbehör som gifter sig väl med övriga ingredienser.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Lökragu
1 rödlök
1 silverlök
2 tsk strösocker
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 584 kCal
Fett27 g
Salt1.61 g
Kolhydrater53 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer