Pannbiff med lök, bacon och svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pannbiff med lök, bacon och svamp

Pannbiff med lök, en vardagsklassiker att njuta av. Här piffar vi upp färdiga pannbiffar med en utsökt löksås med två sorters lök, bacon och champinjoner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina steklöken.
  2. Skala, dela och skiva rödlökarna. Ansa och skiva champinjonerna. 
  3. Stek rödlöken i oljan i en kastrull på medelvärme tills den är mjuk och börjar få färg. Blanda ner champinjoner och bacon och stek ytterligare ca 3 minuter.
  4. Tillsätt vin, vatten, fond, timjan och steklök. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner i såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillaga pannbiffarna enligt anvisningen på förpackningen och lägg i en serveringsform. Häll över såsen. Hacka persiljan grovt och strö över.
  7. Till servering: Servera pannbiffarna med potatis och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och pannbiffarna.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 125 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 msk kalvfond
  • 2 krm timjan
  • 225 g fryst steklök
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
  • 780 g stekt pannbiff
  • 1/2 kruka persilja
Till servering
  • kokt potatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan