Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pannbiff med gräddsås

Enkla pannbiffar gör du med blandfärs, ägg och lök. Nästan lika snabblagat som färdigköpta, men mycket godare. Med grädde i stekpannan får du dessutom en sås på köpet. Servera de saftiga pannbiffarna med kokt potatis och morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda färsen noga med salt och peppar. Blanda ner ägg och lök.
  3. Forma smeten till små biffar och bryn i oljan ca 10 minuter, vänd då och då.
  4. Sänk värmen på plattan. Häll i grädden och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och skär morötterna i stavar.
  6. Servera pannbiffarna i såsen med potatis och morötter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostadlök.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Klimattips

Kycklingfärs är den absolut magraste färsen och har samtidigt lika hög proteinhalt som vanlig köttfärs per 100 gram. Byter du blandfärsen mot kycklingfärs minskar du klimatpåverkan med 76 %.

Tips

Smaksätt gärna såsen med timjan eller senap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1 dl rostad lök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 morötter
Att ha hemma
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2804 kJ / 669 kCal