Pannbiff med gräddsås

755
17
Pannbiff med gräddsås

Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Pannbiff med gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Pannbiffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Sås

1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten + tärning eller fond)

Till servering

gurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj kycklingfärs istället för nötkött. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor. Detta leder till en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

755

Kommentarer

Kristina

2023-02-08

Det får en 4 för det enkla. Går självklart att justera efter tycke o smak. Jag gjorde 6 biffar istf 4 stora.

Emma

2022-09-06

Jag blandade i lökpulver och lite sambal i köttfärsen för att få mer smak. Till såsen använde jag créme fraiche och grädde för att slippa reda såsen. Bongs kalvfond gör alltid susen för en god gräddsås.

Mikaela

2021-11-19

Detta är bästa pannbiffreceptet! Jag brukar ha i ganska mycket salt och peppar men det är verkligen ett vinnande recept! Enkelt att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 2567 KJ / 614 kCal
Fett 32 g
Salt 2.52 g
Kolhydrater 49 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden