Pannbiff med gräddsås
Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten + tärning eller fond)
Till servering
gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2567 KJ / 614 kCal
Fett32 g
Salt2.52 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g
Kommentarer
Super gott. Blir fler gånger att laga
Per
2024-08-19Hur mycket mjölk ska man blanda ströbrödet med?
Sofia
2024-04-09Hej Sofia! Mjölken ska blandas med 1 dl mjölk, lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-10Va för lite krydda enligt mig och smakade inte så mycket. Men annars var det gott och ska testa ha i flera olika kryddor nästa gång
Carmen rut
2023-10-03