Pannbiff med gräddsås

Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
1 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl köttbuljong (vatten + tärning eller fond)
Till servering
gurka
Gör så här
00:20:00
00:02:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2567 KJ / 614 kCal
Fett32 g
Salt2.52 g
Kolhydrater49 g
Protein31 g
Kommentarer
Gott. Dock bör man lyfta upp biffarna tillfälligt när man häller i såsblandningen i pannan. När såsen är uppvärmd under omrörning kan man lägga ner biffarna igen och låta puttra en stund.
Sandra
2025-02-04Håller inte ihop alls i stekpannan, behövs ägg i smeten
Viktor
2025-01-11Super gott. Blir fler gånger att laga
Per
2024-08-19