Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
37 2015
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör mer klimaträtt: välj kycklingfärs istället för nötkött. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor. Detta leder till en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kristina
2023-02-08Det får en 4 för det enkla. Går självklart att justera efter tycke o smak. Jag gjorde 6 biffar istf 4 stora.
Emma
2022-09-06Jag blandade i lökpulver och lite sambal i köttfärsen för att få mer smak. Till såsen använde jag créme fraiche och grädde för att slippa reda såsen. Bongs kalvfond gör alltid susen för en god gräddsås.
Mikaela
2021-11-19Detta är bästa pannbiffreceptet! Jag brukar ha i ganska mycket salt och peppar men det är verkligen ett vinnande recept! Enkelt att göra!