Pannbiff med gräddsås
Pannbiff med gräddsås, en klassisk favorit med familjära smaker. Här serveras den saftiga pannbiffen tillsammans med fast kokt potatis och en gudomlig sås. Såsen görs på grädde och blir då extra krämig och smaksätts med buljong. Servera pannbiffen med dessa tillbehör samt lingonsylt och gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2015
Ingredienser
Pannbiffar
Sås
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj kycklingfärs istället för nötkött. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor. Detta leder till en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur mycket mjölk ska man blanda ströbrödet med?
Sofia
2024-04-09Hej Sofia! Mjölken ska blandas med 1 dl mjölk, lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-10Va för lite krydda enligt mig och smakade inte så mycket. Men annars var det gott och ska testa ha i flera olika kryddor nästa gång
Carmen rut
2023-10-03Hur gott som helst och enkelt
Anders
2023-03-30