Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Färsbiffar med tzatziki

Snabblagad vardagsmiddag, med inspiration från Medelhavet, där köttiga färsbiffar smaksätts med sambal oelek och serveras med fräsch tzatziki, krispig sallad och nykokt ris. För ytterligare smak: tillsätt gärna lite ajvar relish till biffarna och en vinägrett med senap till salladen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Biffar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla någon minut. Rör ner färs, sambal oelek och salt. Forma till biffar och stek i matfettet ca 10 minuter. Vänd dem då och då.
  3. Tzatziki: Riv gurkan och pressa ur vätskan. Blanda yoghurten med salt, peppar och pressad vitlök. Vänd ner gurkan.
  4. Servera biffarna med riset, tzatzikin och salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Biffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör eller margarin
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse salladsmix (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2098 kJ / 502 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer