Färsbiffar med tzatziki

68
3
Färsbiffar med tzatziki

Snabblagad vardagsmiddag, med inspiration från Medelhavet, där köttiga färsbiffar smaksätts med sambal oelek och serveras med fräsch tzatziki, krispig sallad och nykokt ris. För ytterligare smak: tillsätt gärna lite ajvar relish till biffarna och en vinägrett med senap till salladen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Färsbiffar med tzatziki

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin

Tzatziki

1 gurka
1 dl matyoghurt
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladsmix (à 150 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, matfett och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättnigsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Marie

2021-01-12

Gott men jag tål inte sambal oelek så den blev ju lite fattig i smaken för min del.

Susanne

2015-01-20

Det blev jättegott!!

Ninni

2015-01-12

Jättegott! Jag pressade även i en vitlöksklyfta i köttfärsen, lite fetaost, samt ett par matskedar stark ajvar. Biffarna blev saftiga och goda!

Näringsvärde per portion

Energi 2098 KJ / 502 kCal
Fett 157 g
Kolhydrater 553 g
Protein 331 g
Läs mer om näringsvärden