Färsbiffar med tzatziki

Snabblagad vardagsmiddag, med inspiration från Medelhavet, där köttiga färsbiffar smaksätts med sambal oelek och serveras med fräsch tzatziki, krispig sallad och nykokt ris. För ytterligare smak: tillsätt gärna lite ajvar relish till biffarna och en vinägrett med senap till salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
1 dl matyoghurt
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladsmix (à 150 g)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, matfett och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättnigsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2098 KJ / 502 kCal
Fett15.7 g
Kolhydrater55.3 g
Protein33.1 g
Kommentarer
Gott men jag tål inte sambal oelek så den blev ju lite fattig i smaken för min del.
Marie
2021-01-12Det blev jättegott!!
Susanne
2015-01-20Jättegott! Jag pressade även i en vitlöksklyfta i köttfärsen, lite fetaost, samt ett par matskedar stark ajvar. Biffarna blev saftiga och goda!
Ninni
2015-01-12