Snabblagad vardagsmiddag, med inspiration från Medelhavet, där köttiga färsbiffar smaksätts med sambal oelek och serveras med fräsch tzatziki, krispig sallad och nykokt ris. För ytterligare smak: tillsätt gärna lite ajvar relish till biffarna och en vinägrett med senap till salladen.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
16 2014
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, matfett och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, matfett och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättnigsalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marie
2021-01-12Gott men jag tål inte sambal oelek så den blev ju lite fattig i smaken för min del.
Susanne
2015-01-20Det blev jättegott!!
Ninni
2015-01-12Jättegott! Jag pressade även i en vitlöksklyfta i köttfärsen, lite fetaost, samt ett par matskedar stark ajvar. Biffarna blev saftiga och goda!