Storbiff med timjangräddsås

Storbiff med timjangräddsås är en oerhört god rätt som bjuder smaklökarna på en fantastisk upplevelse. Den saftiga biffen får smak av dijonsenap och avslutas i ugnen. Såsen görs från grunden där kryddor som timjan och buljong ger ett rejält lyft. Servera med nykokt rykande potatis och tomathalvor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Storbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
1/2 msk smör eller margarin
Sås
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 tsk timjan
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
Till servering
1 ask gräslök (à 20 g)
250 g körsbärstomater
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör så här
Tips
Om det är besvärligt att vända storbiffen, kan man först dela den i fyra lika stora delar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2961 KJ / 708 kCal
Fett41 g
Salt1.99 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentar
Gott. Hade ingen gräslök till men det var gott ändå.
Barbro
2017-05-26