Pannbiff med gräddiga ärtor

8
2
Pannbiff med gräddiga ärtor

Dessa spröda och gyllenbruna biffar kommer rädda din vardag! Med sin härliga smak från timjan passar biffen perfekt ihop med ärtor som fått koka upp i gräddblandningen smaksatt med grönsaksbuljong. Servera tillsammans med potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Pannbiff med gräddiga ärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Pannbiff

1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
mjölk
1
ägg
1 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 tsk
timjan
ca 500 g
blandfärs

Panering och stekning

3/4 dl
ströbröd
1 msk
smör eller margarin

Ärtor

2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
grönsaksbuljongtärning
250 g
frysta gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett samt laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkfria ersättningsprodukter. Välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Skala och hacka en lök och stek i matfett, tillsätt grädde, buljongtärning och ärtor.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Tobias

8/31/2020

Tillsätt 1krm ingefära

Tone

10/3/2018

Använd mer peppar än vad som står.

Näringsvärde per portion

Energi 2837 KJ / 679 kCal
Fett 32 g
Salt 3.54 g
Kolhydrater 57 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept