Pannbiff med gräddiga ärtor
Dessa spröda och gyllenbruna biffar kommer rädda din vardag! Med sin härliga smak från timjan passar biffen perfekt ihop med ärtor som fått koka upp i gräddblandningen smaksatt med grönsaksbuljong. Servera tillsammans med potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 tsk timjan
ca 500 g blandfärs
Panering och stekning
3/4 dl ströbröd
1 msk smör eller margarin
Ärtor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
250 g frysta gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2837 KJ / 679 kCal
Fett32 g
Salt3.54 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tillsätt 1krm ingefära
Tobias
2020-08-31Använd mer peppar än vad som står.
Tone
2018-10-03