Friterade lökringar med panko

2
0
Friterade lökringar med panko

Friterade lökringar är en klassiker bland snabbmat. I detta recept paneras lökringarna i panko för extra krispighet och kryddas med paprikapulver och cayennepeppar. Servera varma och gyllene och gärna tillsammans med majonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022

Friterade lökringar med panko

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 dl vetemjöl
1/2 tsk paprikapulver
1/2 krm cayennepeppar
1 uppvispat ägg
ca 2 dl panko
ca 1 l frityrolja
flingsalt

Till servering

majonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.


Gör så här

Tips

Paneringen fäster bättre om löken är lite fuktig.
Fritera i förväg och lägg på ugnsgaller och värm i 175°C i 5–10 min.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer