Chilistekt shiitake med purjolök

6
1
Chilistekt shiitake med purjolök

Den aromatiskt exotiska shiitakesvampen står i centrum i det här läckra tillbehöret som passar perfekt till en bit lax eller kyckling. Ett sötstarkt svampfräs med vitlök, purjolök, ingefära och hoisinsås. Torr sherry är ett bra alternativ till risvinet shaoxing.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Chilistekt shiitake med purjolök

Ingredienser

6-8 buffe portioner
2 msk hoisinsås
2 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
2 tsk kinesisk soja
1 msk sambal oelek
2 tsk strösocker
2 msk finriven färsk ingefära
1 tsk finriven vitlöksklyfta
200 g shiitakesvamp eller champinjoner
1 purjolök (à ca 250 g)
2 msk rapsolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.  

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Åke

2017-01-07

försvinnande god, tog slut direkt

Näringsvärde per portion

Energi 382 KJ / 91 kCal
Fett 5 g
Salt 21 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden