Chilistekt shiitake med purjolök
Den aromatiskt exotiska shiitakesvampen står i centrum i det här läckra tillbehöret som passar perfekt till en bit lax eller kyckling. Ett sötstarkt svampfräs med vitlök, purjolök, ingefära och hoisinsås. Torr sherry är ett bra alternativ till risvinet shaoxing.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
6-8 buffe portioner
2 msk hoisinsås
2 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
2 tsk kinesisk soja
1 msk sambal oelek
2 tsk strösocker
2 msk finriven färsk ingefära
1 tsk finriven vitlöksklyfta
200 g shiitakesvamp eller champinjoner
1 purjolök (à ca 250 g)
2 msk rapsolja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi382 KJ / 91 kCal
Fett5 g
Salt0.21 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentar
försvinnande god, tog slut direkt
Åke
2017-01-07