Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilistekt shiitake med purjolök

Den aromatiskt exotiska shiitakesvampen står i centrum i det här läckra tillbehöret som passar perfekt till en bit lax eller kyckling. Ett sötstarkt svampfräs med vitlök, purjolök, ingefära och hoisinsås. Torr sherry är ett bra alternativ till risvinet shaoxing.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 buffe portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda hoisinsås, vin eller sherry, soja, sambal oelek, socker, ingefära och vitlök.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Ansa och skölj purjolöken. Dela på längden och skär i ca 2 cm tjocka skivor.
  3. Stek svampen i olja i en stekpanna ca 4 minuter. Tillsätt purjolöken och stek ytterligare 3 minuter, eller tills det får färg.
  4. Tillsätt såsen och låt koka ett par minuter.   

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.  


Ingredienser

Portioner: 6-8 buffe portioner
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk finriven vitlöksklyfta
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 purjolök (à ca 250 g)
  • 2 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 382 kJ / 91 kCal