Chilistekt shiitake med purjolök

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Chilistekt shiitake med purjolök

Den aromatiskt exotiska shiitakesvampen står i centrum i det här läckra tillbehöret som passar perfekt till en bit lax eller kyckling. Ett sötstarkt svampfräs med vitlök, purjolök, ingefära och hoisinsås. Torr sherry är ett bra alternativ till risvinet shaoxing.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Chilistekt shiitake med purjolök

Ingredienser

6-8 buffe portioner
2 msk  hoisinsås
2 msk  kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
2 tsk  kinesisk soja
1 msk  sambal oelek
2 tsk  strösocker
2 msk  finriven färsk ingefära
1 tsk  finriven vitlöksklyfta
200 g  shiitakesvamp eller champinjoner
1   purjolök (à ca 250 g)
2 msk  rapsolja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

försvinnande god, tog slut direkt

Åke

2017-01-07

Näringsvärde per portion

Energi382 KJ / 91 kCal
Fett5 g
Salt0.21 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatiska pastaknyten (variant på dumplings)
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad hoisinkyckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga