Panerad torsk med Rhode Islandsås

36
3
Panerad torsk med Rhode Islandsås

Veckans fiskrätt kanske blir denna frasigt panerade torsk som passar både stora som små. Paneringen är en klassisk ströbrödspanering med rostad lök. Servera tillsammans med nykokt potatis, broccoli och en Rhode Island sås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Panerad torsk med Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
250 g
broccoli

Torsk

2
ägg
1 dl
rostad lök
1 dl
ströbröd
1 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 600 g
torskfilé
1 msk
smör eller margarin

Sås

2 msk
chilisås
2 dl
crème fraiche
2 krm
salt
1 krm
peppar

Till servering

2
tomater

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Riv gärna ner lite vitlök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Zanna

2021-05-05

Haha Haha jag

Karin

2020-10-07

Tog panco i stället för ströbröd

Anna

2017-10-11

Gott, men torsken hann inte tina över dagen i kylen. Kunde stått på måndagen att man skulle lagt den redan då i kylen.

Näringsvärde per portion

Energi 3132 KJ / 747 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 71 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept