Panerad torsk med Rhode Islandsås

Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
4
Panerad torsk med Rhode Islandsås

Veckans fiskrätt kanske blir frasigt panerad fisk som passar både stora som små. Paneringen är en klassisk ströbrödspanering med rostad lök. Servera tillsammans med nykokt potatis, broccoli och en Rhode Island sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Panerad torsk med Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli

Torsk

2 ägg
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin

Sås

2 msk chilisås
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar

Till servering

2 tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Supergott måste testas!

Annelie

2022-04-05

Haha Haha jag

Zanna

2021-05-05

Tog panco i stället för ströbröd

Karin

2020-10-07

Näringsvärde per portion

Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med citronsås
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med broccoli och dillmajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk meunière med ärt- och dillmos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med äggsås och broccoli
Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga