Panerad torsk med Rhode Islandsås
Veckans fiskrätt kanske blir frasigt panerad fisk som passar både stora som små. Paneringen är en klassisk ströbrödspanering med rostad lök. Servera tillsammans med nykokt potatis, broccoli och en Rhode Island sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
Torsk
2 ägg
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin
Sås
2 msk chilisås
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
Till servering
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott måste testas!
Annelie
2022-04-05Haha Haha jag
Zanna
2021-05-05Tog panco i stället för ströbröd
Karin
2020-10-07