Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Testa detta smarriga fiskrecept där torsk- eller koljafilé paneras i panko och steks gyllene och krispig. Servera den panerade fisken med en fräsch nudelsallad med rödkål, och ringla över den ljuvligt goda vitlöksdressingen.

Ingredienser
4 portioner
Nudelsallad
200 g risnudlar
200 g rödkål
2 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1 påse salladsmix (à 65 g)
2 dl hackade salta jordnötter
Dressing
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 msk japansk soja
1 msk finriven färsk ingefära
Panerad torsk
500 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
3 msk neutral olja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3672 KJ / 877 kCal
Fett35 g
Salt5.31 g
Kolhydrater96 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
18 stVår favoriträtt so far🌟🌟🌟
Carina
Detta var så gott! Såsen ihop med allt det andra, blev så gott. Fräscht, enkelt och smaskigt.
Marika
Riktigt god torsk! Funkade med vitkål istället för rödkål också.
Maria
Väldigt gott och festlig mat att bjuda på. Fanns ingen rödkål så jag tog vitkål och morot istället och tog i lite sesamolja också och rostade sesamfrön. Väldigt gott!
Ingrid
Massor av smaker. Mycket gott! Gjort detta flera gånger. Gör extra sås. Den är väldigt omtyckt!
Angela
Supergott! Men ogillar att rödkålen färgar av sig så att nudlarna blir rosa.
Ann-christin
Jisses, det var det godaste jag ätit på bra länge! Smakerna gifter sig verkligen fint. Tar en stund att laga men värt varje sekund.
Lars
Supergott & så enkelt! Vi skippade jordnötterna å tillsatte koriander istället, testa det!
Oda
Sååå otroligt gott!
Helene
Riktigt gott!! Gjorde som de nedan och blandade såsen med nudelsalladen och det blev toppen👍🏻 Detta receptet kommer vi definitivt laga igen😊
Kevin