Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Panerad torsk med dillmajonnäs och sockerärtor

Panerad torsk är ett riktigt gott alternativ till fiskpinnar och det är inte svårt att göra det själv. Servera med en riktigt smarrig dillmajonnäs, kokt potatis och krispigt kokta sockerärtor. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och låt den rinna av på hushållspapper (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka dillen och blanda med majonnäsen.
  4. Koka sockerärtorna tillsammans med potatisen i ca 3 minuter.
  5. Häll upp mjölet på en stor flat tallrik. Krydda torsken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Stek fisken i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  6. Servera nystekt fisk med potatis, majonnäs och sockerärtor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl mjöl
  • 600 g torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2746 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer