Panerad torsk

Betyg 4.1 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Panerad torsk

Panerad torsk passar både stora som små. Den frasiga paneringen är en klassisk ströbrödspanering men med rostad lök. Servera tillsammans med nykokt potatis, broccoli och en Rhode Island sås. En perfekt måltid med panerad fisk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

En tallrik med krispigt stekt panerad torsk, skalad kokt potatis, broccoli och skivad tomat.

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli

Torsk

2 ägg
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin

Sås

2 msk chilisås
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar

Till servering

2 tomater
1 citron

Gör så här

00:03:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Supergott måste testas!

    Annelie

  • Haha Haha jag

    Zanna

  • Tog panco i stället för ströbröd

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater71 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Panerad torsk med citronsås
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskpanetter med dillsås
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad