Panerad spätta med räksås

Betyg 3.9 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Panerad spätta med räksås

Panerad rödspätta är en klassisk husmansrätt som uppskattas av både stora och små. Rödspättan steks gyllene och frasig och serveras med nykokt potatis, en krämig räksås och krispiga gurkstavar. En enkel men lyxig vardagsrätt som snabbt blir en familjefavorit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Panerad spätta med räksås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Räksås

1 burk räkor i lake (à 360 g)
2 dl gräddfil
2 msk chilisås eller ketchup
1 tsk senap
salt
peppar
1 gurka

Rödspetta

2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
400 g rödspätta
2 ägg
3 msk smör eller margarin

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Sandefjordsås är outstanding till fisk och sparris.

    Björn

  • Tips på annan sås än räksås?

    Penélope

  • Mycket bra recepy

    Kjell åke

Näringsvärde per portion

Energi3061 KJ / 732 kCal
Fett21.4 g
Salt2.11 g
Kolhydrater87.1 g
Protein43.1 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta med gurkröra
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt spätta med citronsås
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spätta med remouladsås
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad