Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

14
1
Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

En god fiskmiddag där du själv panerar spättan med ströbröd. Servera tillsammans med en salsa baserad på oliver, tomat, ruccola och tapenade samt kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
600 g rödspätta
900 g fast potatis
2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
salt och peppar

Oliv- och tomatsalsa

1/2 rödlök
250 g körsbärstomater
3/4 dl tapenad
30 g rucola

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Låt barnen panera fisken. Barn blir ofta mer intresserade av en råvara om de fått vara med. Dessutom får du en extra hand i köket!

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Simon

2022-04-11

6 Pers. 1 3/25 dl tapenad. Enkel enhet...

Näringsvärde per portion

Energi 2457 KJ / 587 kCal
Fett 23 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden