Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

En god fiskmiddag där du själv panerar spättan med ströbröd. Servera tillsammans med en salsa baserad på oliver, tomat, ruccola och tapenade samt kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
600 g rödspätta
900 g fast potatis
2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
salt
peppar

Oliv- och tomatsalsa

1/2 rödlök
250 g körsbärstomater
3/4 dl tapenad
30 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

6 Pers. 1 3/25 dl tapenad. Enkel enhet...

Simon

2022-04-11

Näringsvärde per portion

Energi2457 KJ / 587 kCal
Fett23 g
Salt3.5 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad spätta med räksås
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rödspätta med dragonsås
Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga