Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

12
0
Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

En god fiskmiddag där du själv panerar spättan med ströbröd. Servera tillsammans med en salsa baserad på oliver, tomat, ruccola och tapenade samt kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
600 g
rödspätta
900 g
fast potatis
2 dl
ströbröd
2 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar

Oliv- och tomatsalsa

1/2
rödlök
250 g
körsbärstomater
3/4 dl
tapenad
30 g
rucola

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Barnknepet: Låt barnen panera fisken. Barn blir ofta mer intresserade av en råvara om de fått vara med. Dessutom får du en extra hand i köket!

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2457 KJ / 587 kCal
Fett 23 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept