Panerad spätta med oliv- och tomatsalsa
En god fiskmiddag där du själv panerar spättan med ströbröd. Servera tillsammans med en salsa baserad på oliver, tomat, ruccola och tapenade samt kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g rödspätta
900 g fast potatis
2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
Oliv- och tomatsalsa
1/2 rödlök
250 g körsbärstomater
3/4 dl tapenad
30 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2457 KJ / 587 kCal
Fett23 g
Salt3.5 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
6 Pers. 1 3/25 dl tapenad. Enkel enhet...
Simon
2022-04-11