Stekt spätta med gurkfil
Ett läckert och mumsigt middagsrecept på stekt spätta med gurkfil, en husmansklassiker med en twist. Här är det gurkfilen som gör det lilla extra, men utan att avancera! Riv gurkan grovt, hacka gräslöken och blanda med gräddfil. Färdigt! Servera med nystekt spätta och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
250 g broccoli
Gurkfil
1/2 gurka
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
Rödspätta
800 g rödspätta
1/2 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
3 msk smör eller margarin
Till servering
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 546 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater48 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkligen gott. Blir fler gånger.
Svante
2022-03-15Lättlagat men mjölet räcker verkligen inte till. Barnen var inte särskilt imponerade.
Ann-charlotte
2015-10-08Gott
Christina
2015-10-06