Stekt spätta med gurkfil

210
2
Stekt spätta med gurkfil

Ett läckert och mumsigt middagsrecept på stekt spätta med gurkfil, en husmansklassiker med en twist. Här är det gurkfilen som gör det lilla extra, men utan att avancera! Riv gurkan grovt, hacka gräslöken och blanda med gräddfil. Färdigt! Servera med nystekt spätta och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Stekt spätta med gurkfil

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
250 g
broccoli

Gurkfil

1/2
gurka
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl
gräddfil
-
salt och peppar

Rödspätta

800 g
rödspätta
1/2 dl
vetemjöl
3 msk
smör eller margarin

Till servering:

citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta eller ha i lite rivet citronskal i gräddfilen.

Vad tyckte du om receptet?

210

Kommentarer

Ann-charlotte

2015-10-08

Lättlagat men mjölet räcker verkligen inte till. Barnen var inte särskilt imponerade.

Christina

2015-10-06

Gott

Näringsvärde per portion

Energi 2283 KJ / 546 kCal
Fett 15 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 48 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept