Salviabräserad fläskkotlett med oliver och sellerimos
Denna salviabräserade fläskkotlett med oliver och sellerimos är en god klassiker i ny tappning. Kotletterna vända i mjöl får en härlig smak av att tillagas med oliver, persilja, hönsbuljong och salvia före de äts ihop med mos av selleri och potatis.
Ingredienser
4 portioner
600 g skalad potatis
300 g skalad rotselleri
2 - 2 1/2 dl mjölk
50 g smör
salt och svartpeppar
250 g steklök
4 fläskkotletter
1/2 dl mjöl
2 msk smör eller margarin
3 dl hönsbuljongtärning (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk hackad färsk salvia
1 dl oliver
2 msk hackad persilja
För alla
Läs nog ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot po-fiber eller majsmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2220 KJ / 531 kCal
Fett0 g
Kommentar
Det här har blivit en familjefavorit! Lagar den flera ggr om året, lätt och gott. I går var det måndagsmiddag men ofta serverar vi med vin och fina tillbehör och njuter som en festmåltid :-)
Mica
2012-06-05