Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Salviabräserad fläskkotlett med oliver och sellerimos

Denna salviabräserade fläskkotlett med oliver och sellerimos är en god klassiker i ny tappning. Kotletterna vända i mjöl får en härlig smak av att tillagas med oliver, persilja, hönsbuljong och salvia före de äts ihop med mos av selleri och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatis och selleri i saltat vatten, häll av vattnet när de är mjuka. Mosa rotfrukterna, späd med mjölk och rör ner smöret. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skala steklöken. Vänd fläskkotletterna i mjöl. Bryn kotletterna och löken i matfettet, krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt buljong och salvia i pannan, koka kotletterna sakta under lock ca 10 minuter. Tillsätt oliver och persilja.
  4. Servera kotletterna med oliv-salviasky och sellerimos.

För alla

Läs nog ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot po-fiber eller majsmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skalad potatis
  • 300 g skalad rotselleri
  • 2 - 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • 250 g steklök
  • 4 fläskkotletter
  • 1/2 dl mjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl hönsbuljongtärning (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk hackad färsk salvia
  • 1 dl oliver
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 531 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer