Halloumipanerad kyckling med grönt
Den cypriotiska ”gnisselosten” halloumi blir här till en krispigt god panering runt möra lårfiléer av kyckling. Till den halloumipanerade kycklingen passar det perfekt med en matig grönsallad av avokado, broccoli, rädisor, gröna bönor och spenat. Fräscht värre!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g halloumi
2 msk sesamfrön (+ extra till garnering)
2 msk finhackad persilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg
500 g kycklinglårfilé
2 krm nymalen svartpeppar
1 avokado
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
1 broccoli
150 g haricots verts (bönor) eller sockerärter
2 msk olivolja
salt
65 g babyspenat
Honungsvinägrett
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
Till garnering
stekta citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3036 KJ / 734 kCal
Fett54 g
Salt3.85 g
Kolhydrater14 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket enkel att göra vegetarisk. Jag tog quornfiléer och följde receptet i övrigt. Eventuellt kan det vara gott med en sås till typ tsatsiki. Vi testade det och tyckte att det också var gott. En fräsch och fin bjudrätt till vår och sommar!
Astrid
2017-04-19Väldigt gott, tog kycklingfilé istället och skar i bitar. Risotto till. Övertygad om att kycklingbitarna funkar bra på buffébordet också.
Åsa
2017-03-08Fräscht. Lade till grön sparris och stekte med citronklyftorna. Hade 350 g kycklinglårfile i frysen och anpassade mängderna till det med det blev tomt på fatet delat på två. En rätt att laga fler gånger.
Stefan
2017-02-25