Halloumipanerad kyckling med grönt

41
7
Halloumipanerad kyckling med grönt

Den cypriotiska ”gnisselosten” halloumi blir här till en krispigt god panering runt möra lårfiléer av kyckling. Till den halloumipanerade kycklingen passar det perfekt med en matig grönsallad av avokado, broccoli, rädisor, gröna bönor och spenat. Fräscht värre!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Halloumipanerad kyckling med grönt

Ingredienser

4 portioner
250 g halloumi
2 msk sesamfrön (+ extra till garnering)
2 msk finhackad persilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg
500 g kycklinglårfilé
2 krm nymalen svartpeppar
1 avokado
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
1 broccoli
150 g haricots verts (bönor) eller sockerärter
2 msk olivolja
salt
65 g babyspenat

Honungsvinägrett

1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja

Till garnering

stekta citronklyftor

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Astrid

2017-04-19

Mycket enkel att göra vegetarisk. Jag tog quornfiléer och följde receptet i övrigt. Eventuellt kan det vara gott med en sås till typ tsatsiki. Vi testade det och tyckte att det också var gott. En fräsch och fin bjudrätt till vår och sommar!

Åsa

2017-03-08

Väldigt gott, tog kycklingfilé istället och skar i bitar. Risotto till. Övertygad om att kycklingbitarna funkar bra på buffébordet också.

Stefan

2017-02-25

Fräscht. Lade till grön sparris och stekte med citronklyftorna. Hade 350 g kycklinglårfile i frysen och anpassade mängderna till det med det blev tomt på fatet delat på två. En rätt att laga fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 3036 KJ / 734 kCal
Fett 54 g
Salt 385 g
Kolhydrater 14 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden