Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Halloumipanerad kyckling med grönt

Den cypriotiska ”gnisselosten” halloumi blir här till en krispigt god panering runt möra lårfiléer av kyckling. Till den halloumipanerade kycklingen passar det perfekt med en matig grönsallad av avokado, broccoli, rädisor, gröna bönor och spenat. Fräscht värre!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Riv halloumin fint och blanda med sesamfrön, persilja och timjan.
  3. Vispa ihop äggen i en skål.
  4. Skär kycklingen i ca 3 x 3 cm stora bitar. Krydda med peppar runt om.
  5. Vänd först kycklingbitarna i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen.
  6. Lägg kycklingen på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills den är klar.
  7. Vinägrett: Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten.
  8. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i skivor. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. 
  9. Stek broccoli och bönor i en stor stekpanna med oljan. Krydda med salt och peppar.
  10. Blanda vinägretten med de stekta grönsakerna och spenaten på ett stort fat. Toppa med avokado och rädisor. Lägg på kycklingen.
  11. Garnera gärna med sesamfrön och stekta citronklyftor.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g halloumiost
  • 2 msk sesamfrön (+ extra till garnering)
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 ägg
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 avokado
  • 1 knippe rädisor (à ca 200 g)
  • 1 broccoli
  • 150 g haricots verts eller sockerärter
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 65 g babyspenat
Honungsvinägrett
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
Till garnering
  • stekta citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3036 kJ / 734 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept