Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

En ljuvlig vegorätt där skivor av rotselleri paneras och steks tills gyllene och krispiga och serveras tillsammans med gröna bönor och en len, krämig hollandaisesås.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Panerad rotselleri med gröna bönor och hollandaise

Ingredienser

4 portioner

Panerad rotselleri

1 liten rotselleri (à ca 600 g)
2 krm salt
3 dl matyoghurt (à 10%)
ca 1 dl vetemjöl
olja (till stekning)

Bönor

500 g färska salladsärtor eller haricots verts (bönor)
2 msk smör
1 msk färskpressad citronjuice

Hollandaise

300 g smör
4 äggulor
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 2 citroner)

Till servering

rädisor

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Väldigt sur holandasie

    Martina

  • Jättegott! Jag stekte utan att torka av yoghurten, valde dock att köra utan mjöl på. Var dock redo med ett lock då det sprätter olja ordentligt!

    Elin

  • NEJ och åter NEJ ! Vem hittade på detta ”recept”??????? /Lena i Arvika

    Christina

  • Ska man torka av yoghurten från rotsellerin innan den ska vändas i mjöl?

    Johanna

  • ser gott ut

    Kerstin

Näringsvärde per portion

Energi3878 KJ / 927 kCal
Fett86 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halloumipanerad kyckling med grönt
    Betyg 4.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad