Panerad rödspätta med dill och citronsås

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
15
Panerad rödspätta med dill och citronsås

Här kommer en riktig klassiker till måltid, och inte vilken klassiker som helst! Eget fluffigt potatismos, ugnsstekt rödspätta och en syrlig citronsås smaksatt med dill till. Ät ihop med rivna morötter och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2024

Panerad rödspätta med dill och citronsås

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar

Citronsås

1 citron
2 dl crème fraiche
1 förp färsk dill (à 20 g)
ca 600 g panerad spätta (eller annan panerad fisk)
350 g morötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt

Erika

2024-05-05

Gott! Barnen älskade rätten!

Sofia

2024-04-23

Varför fortsätter ni att skicka ut recept i veckokassen som ni inte har varor till?

Linus

2024-04-23

Näringsvärde per portion

Energi3290 KJ / 785 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein25 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dillstekt spätta med pickles i crème fraiche
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad spätta med potatis
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad spätta med morötter
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med kall citronsås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga