Panerad rödspätta med dill och citronsås

17
3
Panerad rödspätta med dill och citronsås

Här kommer en riktig klassiker till måltid, och inte vilken klassiker som helst! Eget fluffigt potatismos, ugnsstekt rödspätta och en syrlig citronsås smaksatt med dill till. Ät ihop med lite grönsaker och sallad och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Panerad rödspätta med dill och citronsås

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk smör
salt
peppar

Citronsås

1 citron
2 dl crème fraiche
1 förp färsk dill (à 20 g)
ca 600 g panerad spätta (eller annan panerad fisk)
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 kruka röd & grön sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i spättan.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Pressa lite citronsaft över de rivna morötterna.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Martin

2021-04-22

Supergott med panerad spätta.

Evelina

2021-01-21

Varför heter den panerad spätta när den inte är det?

Terese

2020-10-29

Jättegott! Detta gör vi igen

Näringsvärde per portion

Energi 3611 KJ / 862 kCal
Fett 41 g
Salt 5 g
Kolhydrater 63 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden