Panerad rödspätta med dill och citronsås

Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat
9
Panerad rödspätta med dill och citronsås

Här kommer en riktig klassiker till måltid, och inte vilken klassiker som helst! Eget fluffigt potatismos, ugnsstekt rödspätta och en syrlig citronsås smaksatt med dill till. Ät ihop med rivna morötter och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2024

Panerad rödspätta med dill och citronsås

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  potatis
2 dl  mjölk
2 msk  smör
salt
peppar

Citronsås

1   citron
2 dl  crème fraiche
1   förp färsk dill (à 20 g)
ca 600 g  panerad spätta (eller annan panerad fisk)
350 g  morötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i spättan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad fisk.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Pressa lite citronsaft över de rivna morötterna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Vi fick jättegod panerad spätta och sås med dill och citron är så gott till sådan här fisk.

Annelie

2024-02-12

Det lät och såg godare ut än det var. Säkert godare att panera fisken själv och såsen var lite tam tyckte jag. Saknade pickles eller bostongurka i den.

Rosita

2024-02-08

Gillade verkligen den här matkassens fiskrätt! Äter gärna igen!

Louise

2024-02-07

Näringsvärde per portion

Energi3290 KJ / 785 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein25 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dillstekt spätta med pickles i crème fraiche
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med gurk- och dilldipp
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk med kall dill- och äggsås
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis
Betyg 3.1 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad spätta med potatis
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé med kall mango- och currycrème
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga