Panerad rödspätta med dill och citronsås

4
1
Panerad rödspätta med dill och citronsås

Här kommer en riktig klassiker till måltid, och inte vilken klassiker som helst! Eget fluffigt potatismos, ugnsstekt rödspätta och en syrlig citronsås smaksatt med dill till. Ät ihop med lite grönsaker och sallad och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Panerad rödspätta med dill och citronsås

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
potatis
2 dl
mjölk
2 msk
smör
-
salt
-
peppar

Citronsås

1
citron
2 dl
crème fraiche
1
förp färsk dill (à 20 g)
600 g
panerad spätta
1/2
påse morötter (à 500 g)
1/2
kruka röd & grön sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i spättan.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Pressa lite citronsaft över de rivna morötterna.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Terese

10/29/2020

Jättegott! Detta gör vi igen

Näringsvärde per portion

Energi 3240 KJ / 772 kCal
Fett 41 g
Salt 2 g
Kolhydrater 72 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept