Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Panerad spätta med potatis

Panerad fisk sitter väl aldrig fel? Den här fiskrätten gjord på spätta går snabbt att tillaga. Tina fisken, sätt på ugnen och koka potatisen. Därefter är det dags att göra såsen. Blanda ihop bostongurka, smetana, salt och peppar. Medan spättan tillagas i ca 15 minuter i ugnen kan gurkan skäras upp, sedan är middagen redo att avnjutas!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C och sätt i en plåt.
  2. Koka potatisen.
  3. Blanda bostongurka och smetana, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg spättan på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skär gurkan i skivor.
  6. Servera spättan med sås, gurka och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen med panerad spätta.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka av såsen med dijonsenap eller hackad dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 dl bostongurka
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 600 g panerad spätta
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3013 kJ / 717 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer