Panerad spätta med potatis

4
1
Panerad spätta med potatis

Panerad fisk sitter väl aldrig fel? Den här fiskrätten gjord på spätta går snabbt att tillaga. Tina fisken, sätt på ugnen och koka potatisen. Därefter är det dags att göra såsen. Blanda ihop bostongurka, smetana, salt och peppar. Medan spättan tillagas i ca 15 minuter i ugnen kan gurkan skäras upp, sedan är middagen redo att avnjutas!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2019

Panerad spätta med potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 dl
bostongurka
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar
600 g
panerad spätta
1
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen med panerad spätta.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med dijonsenap eller hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Susanna

2020-01-16

INTE gott med de färdigpanerade. Ingen i familjen åt detta

Näringsvärde per portion

Energi 3013 KJ / 717 kCal
Fett 39 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept