Panerad spätta med potatis
Panerad fisk sitter väl aldrig fel? Den här fiskrätten gjord på spätta går snabbt att tillaga. Tina fisken, sätt på ugnen och koka potatisen. Därefter är det dags att göra såsen. Blanda ihop bostongurka, smetana, salt och peppar. Medan spättan tillagas i ca 15 minuter i ugnen kan gurkan skäras upp, sedan är middagen redo att avnjutas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 dl bostongurka
2 dl smetana
salt
peppar
600 g panerad spätta
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3013 KJ / 717 kCal
Fett39 g
Salt2.2 g
Kolhydrater67 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
INTE gott med de färdigpanerade. Ingen i familjen åt detta
Susanna
2020-01-16