Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Gratinerad spätta med morötter

Att smaksätta en spätta med citron är en genialisk idé! Gratängsåsen som hälls på fisken innan den sätts i ugn tillför både krämighet och fräschör, och den binder ihop den kokta potatisen och de krispiga morotsstavarna utmärkt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Sätt ugnen på 225˚C.
  4. Låt fisken rinna av på hushållspapper eller i durkslag och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra och häll över såsen. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skala morötterna och skär dem i stavar.
  6. Servera fisken med potatis, morötter och gärna något gott bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på gratängsåsen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri citronsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g spätta
  • 250 g gratängsås (gärna citron)
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1813 kJ / 429 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer