Gratinerad spätta med morötter
Att smaksätta en spätta med citron är en genialisk idé! Gratängsåsen som hälls på fisken innan den sätts i ugn tillför både krämighet och fräschör, och den binder ihop den kokta potatisen och de krispiga morotsstavarna utmärkt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g spätta
250 g gratängsås (gärna citron)
1/2 påse morötter (à 500 g)
Att ha hemma
salt
peppar
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1813 KJ / 429 kCal
Fett4 g
Salt2.5 g
Kolhydrater47 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde ganska mkt salt och citronpeppar i såsen. Såg till att få bort mkt vatten fr filéerna. Enkelt o gott!
Louise
2021-06-13Tyckte det var gott!
Karolina
2019-08-21såsen var inget vidare... förstörde maten
Rita maria
2019-08-20