Dillstekt spätta med pickles i crème fraiche | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Dillstekt spätta med pickles i crème fraiche

En lättlagad måltid utan komplicerade ingredienser. Denna dillstekta spätta serverar du tillsammans med kokt potatis, pickles i crème fraiche och citron. Klart på ett kick!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och låt den rinna av ordentligt.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Häll av pickelsen och pressa ur vätskan. Grovhacka den och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka dillen och lägg den på en stor tallrik. Skär citronen i klyftor.
  5. Salta och peppra spättan och stek i oljan i omgångar. Vänd den sedan i dillen.
  6. Servera spättan med potatisen, citron och såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g spätta
  • 900 g potatis
  • 390 g pickles
  • 1/2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 20 g dill
  • 1 citron
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2028 kJ / 483 kCal