Panerad kyckling med dipp

10
2
Panerad kyckling med dipp

Krispig kyckling är minst sagt oerhört smarrigt. Här serveras den till ugnsbakad klyftpotatis, sallad, morötter och en smakrik dipp. Det är bara att äta och njuta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022

Panerad kyckling med dipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl crème fraiche
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
3 morötter
1/2 cosmopolitansallad
600 g kycklinginnerfilé
2 msk svensk senap
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja

För alla

Fri från ägg.   
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anette

2022-03-10

Enkelt och gott. Senap och panko var gott tillsammans. Använde grovstark senap. Kryddade creme fraichen extra mycket. Majskorn i salladen.

Jennie

2022-03-09

Barnen tyckte att kycklingen smakade som julskinka, så nästa gång kryddar vi med något annat än senap. Tog lite cayennepeppar i såsen, jättegott.

Näringsvärde per portion

Energi 2977 KJ / 711 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden