Panerad kyckling med dipp
Krispig kyckling är minst sagt oerhört smarrigt. Här serveras den till ugnsbakad klyftpotatis, sallad, morötter och en smakrik dipp. Det är bara att äta och njuta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl crème fraiche
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
3 morötter
1/2 cosmopolitansallad
600 g kycklinginnerfilé
2 msk svensk senap
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2977 KJ / 711 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott. Senap och panko var gott tillsammans. Använde grovstark senap. Kryddade creme fraichen extra mycket. Majskorn i salladen.
Anette
2022-03-10Barnen tyckte att kycklingen smakade som julskinka, så nästa gång kryddar vi med något annat än senap. Tog lite cayennepeppar i såsen, jättegott.
Jennie
2022-03-09