Panerad kyckling med dipp

Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Panerad kyckling med dipp

Krispig kyckling är minst sagt oerhört smarrigt. Här serveras den till ugnsbakad klyftpotatis, sallad, morötter och en smakrik dipp. Det är bara att äta och njuta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022

Panerad kyckling med dipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl crème fraiche
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
3 morötter
1/2 cosmopolitansallad
600 g kycklinginnerfilé
2 msk svensk senap
1 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja

Gör så här

00:25:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enkelt och gott. Senap och panko var gott tillsammans. Använde grovstark senap. Kryddade creme fraichen extra mycket. Majskorn i salladen.

    Anette

  • Barnen tyckte att kycklingen smakade som julskinka, så nästa gång kryddar vi med något annat än senap. Tog lite cayennepeppar i såsen, jättegott.

    Jennie

Näringsvärde per portion

Energi2977 KJ / 711 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chicken nuggets med currydipp
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingnuggets med sojadipp
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad