Paneng Red Curry

Paneng med röd curry är en av de mest välkända och älskade rätterna i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med nudlar och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2854 KJ / 680 kCal
Fett32 g
Salt1.8 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stJätte gott!
Nazik
Jättegott! Byter ut kycklingen mot blandfärs beroende på vad som finns hemma. Sockerärtorna byts ibland ut mot tunt strimlad vitkål. Mycket gott!
Jenny
Blev en ny favorit! Perfekt som kylskåpsrensare när det gäller grönsaker
Oscar
Gott och lagom starkt. Hittade ingen thaibasilika hos min lokala Ica så fick gå utan. Kommer helt klart göra om rätten igen ⭐
Linda
Supergott!
Elin
Jag bytte kycklingen mot kyckling-kebab och grönsakerna mot pfeferoni. …och nudlarna mot orientaliskt bröd. Och kokosmjölken mot tomatsås. Sen la jag köttet på brödet och lite ost på. Sen i i ugnen. SUPERGOTT. Tack för receptet!!!
Fabio victor
Supergott recept! Ett tips är att steka grönsakerna så dom mjuknar innan man lägger ner dom i grytan. Detta för att få bort vätskan som sitter i grönsakerna, det gör grytan mindre vattnig!
Pontus
Jätte gott 😋😋
Omar
Jag tillsatte även salladslök och färsk lime. Det blev supergott!
Sara